Οι ειδικοί μαγειρεύουν σπιτικό χοιρινό γύρο!

Υλικά:
• 700 γρ σπάλα χοιρινή
• 1 κρεμμύδι λιωμένο
• 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
• 1 φλιτζανάκι καφέ λάδι
• 1 φλιτζανάκι καφέ κρασί λευκό
• 2 κ.σ. ξύδι
• 1 κ.σ. ξύδι βαλσαμικό
• 1 κ.γ. ρίγανη
• 1 κ.γ. θυμάρι
• 1 κ.γ. πάπρικα
• Λίγες σταγόνες ταμπάσκο
• 1 κ.σ. μείγμα μπαχαρικών για μπάρμπεκιου
• Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Επί το έργον:
Κόβουμε σε πέντε λεπτά κομμάτια το κρέας. Φτιάχνουμε τη μαρινάδα ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί εκτός από το αλάτι που θα το προσθέσουμε πριν ψήσουμε το κρέας. Τοποθετούμε το κρέας σε ένα μπολ βάζοντας μέσα τη μαρινάδα. Καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 5 ώρες τουλάχιστον. Παίρνουμε τρία κομμάτια λαδόκολλας και τοποθετούμε τα κομμάτια του κρέατος μαζί με τη μαρινάδα. Τα σφίγγουμε δυνατά και τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο. Τοποθετούμε στο ταψί και ψήνουμε στους 190 βαθμούς για 3 ώρες. Έπειτα κόβουμε σε κομματάκια ψιλά το κρέας και τα τοποθετούμε ξανά στο ταψάκι. Ψήνουμε για λίγα λεπτά στο γκριλ μέχρι να χρυσαφίσουν.
Συμβουλή: Ο χοιρινός γύρος καλό είναι να μαρινάρεται μέχρι 6 ώρες. Μετά το πέρας των 6 ωρών η μαρινάδα «βαραίνει» σε γεύση τον γύρο μας και κατ’ επέκταση το στομάχι μας!
Καλά μαγειρέματα!

Διαβάστε ακόμα: Οι ειδικοί μαγειρεύουν τσιπούρες γεμιστές

 

Οι ειδικοί μαγειρεύουν αφράτο σπιτικό ψωμί με προζύμι

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *